świeża bazylia, oregano, tymianek
chili
główka czosnku
ocet balsamiczny
sól
cukier trzcinowy
olej rzepakowy
Blachę wstawić do nagrzanego do 180st. piekarnika na 20min. na termoobieg, po czym zmniejszyć temperaturę do 120st. włączyć grzałkę góra-dół i piec kolejne 2,5godz.
Gorące pomidory przełożyć do wyparzonych słoików. Oliwę zlać do garnka, podgrzać na gazie do momentu aż pojawią się maleńkie bąbelki. Następnie zalać pomidory w słoikach i szczelnie zakręcić. Odwrócić do góry dnem.
Takie pomidory cudownie smakują w połaczeniu z mozzarellą, jako dodatek do makaronu, sosów. A olej jest idealną bazą do sosu pomidorowego.
Gorące pomidory przełożyć do wyparzonych słoików. Oliwę zlać do garnka, podgrzać na gazie do momentu aż pojawią się maleńkie bąbelki. Następnie zalać pomidory w słoikach i szczelnie zakręcić. Odwrócić do góry dnem.
Takie pomidory cudownie smakują w połaczeniu z mozzarellą, jako dodatek do makaronu, sosów. A olej jest idealną bazą do sosu pomidorowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz